Maria den Hertog (1961), een boerendochter, die beland op de universiteit. Socioloog met als specialisatie organisatieverandering. Als snel kwam ik erachter dat een organisatieverandering beklijft als het personeelsbeleid (HR-beleid) de verandering ondersteunt, dus ben ik me gaan bekwamen in de verbinding tussen P&O. En hoe is om als manager adviezen te krijgen? Van adviseren aan managers zelf mijn handen vies maken en ervaren hoe lastig en leuk het is. Na een opleiding tot coach/counselor ben ik in 2000 ben ik voor mezelf begonnen: coach, interim en teamcoach. De DRU-yoga-opleiding ben ik daarnaast gaan doen. De yoga helpt me om mijn hart open te houden.

Coach en Counsellor

Een objectieve, menselijke blik, zodat jij verder kunt. Ik zoek met jou(w team) naar oplossingen, die passen bij jou en je situatie.

Vertrouwen

Vertrouwen is de belangrijkste succesvoorwaarde voor een goed resultaat. Ik word gewaardeerd vanwege de rust, de vragen en de veilige setting. Soms weet je het even niet. Dat is menselijk. Je moet het altijd zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Aanpak

Mijn aanpak is integratief. Mijn kwaliteiten: oprechte aandacht, betrokken en analytisch. gecombineerd met verschillende methodes, zoals oplossingsgericht werken (Solution Focused Therapy), cognitieve therapie, familie- en organisatieopstellingen, rouwverwerking en lichaamsgericht werken. Inspiratiebronnen: Eckhart Tolle, Het boek van vreugde (Desmond Tutu en de Dalai Lama) en de natuur.