Een serie bewegingen: als een zonnegroet voor de hormonen

Overgang, kinderwens, pcos of menstruatieproblemen? In een workshop van een dag leer ik je  HORMOONYOGA.  Houding en adem zijn gericht op het stimuleren van de schildklier, hypofyse en eierstokken, waardoor je hormoonspiegel in balans komt. De serie is speciaal ontwikkeld door Dinah Rodriguez.  Dinah Rodriqueze heeft me gecertificeerd om hormoonyoga aan jou door te geven.

Je hoeft geen klachten te hebben, want het is gewoon een mooie yogaserie, die je vrouwelijkheid versterkt.  Je voelt je vitaal en je vrouwelijke vormen worden versterkt of keren terug. De serie is dynamisch met mooie stiltemomenten.

Voor vrouwen en meisjes met menstruatieklachten nemen bijvoorbeeld de stemmingswisselingen af, wordt de menstruatie regelmatiger en gelijkmatiger.

Vrouwen met een kinderwens hebben baat bij deze serie. De kwaliteit van de eicellen neemt toe, waardoor de mogelijkheid ontstaat om zwanger te worden. En doordat de serie ook het progesteron verhoogt neemt de kans op innesteling van de eicel toe. Voor, tijdens of na een IVF behandeling doen vrouwen vaak mee aan de workshop. Het ontspant en je hebt zelf het stuur in handen en dat is nodig in de tombola van fertiliteitsprocedures.

En na de bevalling (voldragen of miskraam) heeft het (hormonale) lichaam de tijd nodig om weer terug te komen. Dat gebeurt vaak niet vanzelf. Een dag hormoonyoga is ontspannend, tijd voor jezelf en zorgt dat je terug in balans komt. De kans op een postnatale depressie wordt minder.

In de (aanloop naar de) overgang neemt de FSH-waarde toe. Het follikel stimulerend hormoon geeft het signaal af aan de eierstok om actiever te worden, m.a.w. vraagt aan de eierstok om oestrogeen te produceren. De hormoonyoga serie stimuleert om deze reden de eierstokken en vermindert door het verhoogde oestrogeen de overgangsklachten.

Bij vervroegde overgang verhoog je daardoor de kans op een zwangerschap - mocht deze wens bestaan.

In een dag

Leer ik je de serie. De groep bestaat uit maximaal 10 vrouwen. Als je wilt kom ik naar je toe! Voorwaarde is, dat jij een zaal (grote woonkamer mag ook) afspreekt en mede deelnemers organiseert. Ik ondersteun je door de datum op de site te zetten.

Een workshop, xxl-yogales

Op een dag oefen je met elkaar de serie 4x, daardoor merk je het effect van de serie en je bent in staat om thuis aan de slag te gaan.

 • De groep bestaat uit maximaal 10 vrouwen. kosten: 60 euro incl. poster
 • locatie: Texel of Den Haag
 • of ik kom naar je toe. Voorwaarde is, dat jij een zaal (grote woonkamer mag ook) regelt en mede deelnemers organiseert. Ik ondersteun je door de datum op de site te zetten. De kosten zijn 300 euro.

Een heerlijk weekend voor de vrouw in jou

In het weekend van 18-20 november organiseer ik op het waddeneiland Texel een speciaal yogaweekend, retreat voor vrouwen.

 • Hormoonyoga en DRU yoga om je te verbinden en te ontspannen
 • (h)eerlijke maaltijden
 • eigen kamer
 • maximaal 8 vrouwen
 • kosten: 295 euro

Prive-les

Combineer een weekend of een dagje Texel met een priveles hormoonyoga.

 • in 2 uur tijd lopen de complete serie door
 • incl. poster
 • 90 euro