Teamcoaching en persoonlijk leiderschap

Investeren in uw team, een groep medewerkers en de individuele mensen is juist nu belangrijk. Als de groep als team gaat functioneren neemt het resultaat en het draagvlak van beslissingen toe. En het is leuker werken!

“Ik heb nog nooit meegemaakt, dat het effect van een teamdag na een jaar nog zo groot is. De communicatie is veel beter en ze nemen meer hun eigen verantwoordelijkheid. (manager GGD)”

Aanpak

Als organisatie adviseur en coach werk ik op verschillende niveaus tegelijkertijd.

De effectiviteit van de teamcoaching neemt toe door voorafgaand aan de teamdag een voorgesprek met de medewerkers op locatie. Het voorgesprek zorgt voor draagvlak, persoonlijk leiderschap en vertrouwen. Het heeft ook het karakter van een coachingsgesprek, waardoor de verandering al op individueel ingezet wordt.

De kosten zijn gelijk, want de teamdag wordt korter en effectiever. Om de verandering te borgen en voort te zetten is het belangrijk om een vervolg te plannen. Dat is ook een signaal aan uw team, dat u het serieus neemt. Tussentijds onderhoud ik contact met u als opdrachtgever om de verandering te monitoren en u te adviseren.

 Ontwikkel het leiderschap van uw medewerkers/organisatie

Heeft u met uw organisatie een andere koers uitgezet? De verandering krijgt een extra impuls door een geselecteerde groep medewerkers op een of maximaal 2 competenties te versterken, te vormen, in de vorm van een workshop afgestemd op uw organisatie. Het is kort, compact en direct, waardoor het effectiever en goedkoper is dan individuele trainingen.

De ervaring van een opdrachtgever met een nieuw gevormde afdeling administratieve medewerkers: “Nu 3 jaar later functioneren de medewerkers nog steeds goed. Ze zijn door een reorganisatie niet meer bij elkaar als groep, maar de persoonlijke groei is nog steeds merkbaar (manager milieu-afdeling van een gemeente).”

Texel

De locatie geeft een extra impuls. Zeker als we praten combineren met een activiteit. Denk aan een zaal op de hoge berg op het oude land, met de voeten staan op de bodem van de zee en ontdek hoe het eiland je helpt om afstand te nemen, te reflecteren en vooruit te kijken.